Adresa:

Takovska 5. Beograd

Bulevar Oslobođenja 267. Beograd

Tel:

+381 69 737 500

Uklanjanje mladeža

Uklanjanje mladeža RADIOTALASIMA

RADIOTALASNO UKLANJANJE 1 mladeža ili 1 fibroma ili do 5 bradavica za 35 EU umesto 50 EU

Sinonimi:

Skidanje mladeža

Hirurško uklanjanje mladeža

Radiohiruško uklanjanje mladeža

Da li bi trebalo da uklonite mladeže sa nekog dela tela? Dugo vremena bilo je ustaljeno mišljenje da mladeže ne treba dirati. To nije tačno! Svi zdravi mladeži mogu se odstraniti bez ikakvog rizika po zdravlje. Čak je preporučljivo njihovo što hitnije uklanjanje uz dermoskopiju i patohistološki (PH) pregled ako – pokazuju bilo kakve upadljive promene veličine, boje, teksture, pojačan svrab, lako krvarenje ili se nalaze na mestu gde su izloženi čestom povređivanju.

Uklanjanje mladeža, bradavica, fibroma, dermofibroma, keratoza, ksantelazmi i drugih kožnih promena radiotalasima je najnaprednija metoda današnjice, kojom se bezbedno, bezbolno, beskrvno, brzo i bez ožiljaka uklanjaju različite kožne promene – sa kože lica i tela. Traje oko 30 do 60 sekundi po mladežu, dermofibromu i keratozi, odnosno 10-ak sekundi po visećoj bradavici. Radiotalasnom hirurgijom uklanjaju se pored navedenih i promene na koži i sluzokožama kao što su – kondilomi, ateromi, tvrdi i meki fibromi, hemangiomi, seboroične keratoze, dermalne ciste, prošireni kapilari i venule i sl, a rade se i kompleksnije hirurške procedure i zahvati iz domena Plastične i Opšte hirurgije, Maksilofacijalne i Oralne hirurgije, Otorinolaringologije i Ginekologije!

Mladeži (nevus pigmentosus) su kožne promene, najčešće nakupine pigmentnih ćelija (nevus pigmentosus). Mogu se javiti već na rođenju ili se pojavljuju u prvim godinam života kao pločaste formacije svetlo do tamno kestenjaste boje na koži lica, trupa i ekstremiteta, ne retko i na kosmatom delu glave.S vremenom postaju blago uzdignuti sa somotastom površinom ili su u vidu peteljkastih izraštaja verukozne površine, kada se najčešće govori o intradermalnom nevusu. Mladeži nastaju celog života, tako da su retke osoba koje posle tridesete godine nemaju između 10 i 40 mladeža.

 Mladeži

Fibrom (fibroma) je benigni tumor vezivnog tkiva koji je relativno čest i karakteriše se izrazito sporim rastom. Javlja se kao pojedinačni ili multipni tumor lokalizovan na koži ili sluzokoži. Najčešće nastaje u srednjim i starijim godinama. Predispozicija za njegov nastanak je gojaznost, hormonski disbalans, hronična iritacija i genetski faktori. Neka novija istraživanja su otkrila prisustvo Humanog Papiloma Virusa (HPV) tipa VI i XI u ovim kožnim promenama. Histološki, fibrom je izgrađen od vretenastih ćelija (zreli fibrociti) i od kolagenih vlakana.

Dermatofibrom (dermatofiborma fibrosa histiocytoma) je čvrst i ograničen intradermalni čvor koji verovatno predstavlja reaktivnu hiperplaziju vezivnog tkiva nastalu usled traume. Medjutim, radi se o vrlo specifičnoj traumi nastaloj obično nakon ujeda insekta, uboda iglom ili češanjem. Obično nam dolaze pacijenti sa tipičnim promenama (često više od jedne) najčešće lokalizovane na donjim ekstremitetima, redje na gornjim što se upravo i dovodi u vezu sa ujedom insekta na donjim ekstremitetima. Kako izgledaju ove promene? To su često multipli čvorići veličine nekoliko milimetara u prečniku, obično modre boje, iznad ravni kože, nekad pokretni, a nekad fiksirani za kožu. Mogu podsećati i na mladež. Nisu bolni, nemaju nikakvu propratnu simptomatologiju i retko spontano nestaju. Predstavljaju pre svega estetski problem. Lečenje ovih kožnih promena je iz estetskih razloga i najbolji način za to su upravo Radiotalasna hirurgija.

Bradavice (verruca) su virusne kožne patološke promene. To su ili zaobljana uzdignuća kože – verruca plana juvenilis ili neravna, tvrda, orožala kožna uzdignuća – verruca vulgaris koja se, ne retko javljaju u velikom broju i različitog su oblika i boje (od boje kože do mrkocrne). Obično se pojavljuju na rukama, licu, vratu, ali i ispod pazuha, na leđima stomaku i drugim otkrivenim delovima tela. Lako i relativno brzo se šire pogotovo na vratu i rukama i zato ih je potrebno na vreme i temeljno ukloniti. Predstavljaju pre svega estetski problem, osim ako se nalaze na mestima kao što su kapak, usne, genitalni predeo kada mogu izavati određene poremećaje i postati zdravstveni problem. Svi bradavice mogu se odstraniti, bez ikakvog rizika po zdravlje. Ponekad je potrebno uraditi i histopatološki (HP) pregled ako postoji sumlja u prirodu i vrstu kožne promene koja izgleda kao bradavica. Intervencija traje nekoliko sekundi po bradavici.

Bradavice

INTERVENCIJE SE RADE SA RADIOTALASNIM APARATOM POSLEDNJE GENERACIJE

Šta je RADIOTALASNA HIRURGIJA?

Radiotalasna hirurgija je izuzetno efikasna metoda gde se radiotalasima visoke frekvencije (4MHz) izaziva rezonantno (satreperivo) kretanje molekula ćelijske tečnosti, odnosno njihovo ubrzano rotiranje i kretanje – do te mere da unutar same ćelije dolazi do povišenja temperature i isparavanja tečnosti (visoka frekvencija izaziva preuređenje hemijskih veza između molekula i pretvaranja njihove kinetičke energije ubzanja i rotacije u – termičku energiju i oslobađanje toplote). Po tome se Radiotalasna hirurgija bitno razlikuje od termokauterizacije ili lasera, gde se toplota dovodi spolja i vrši spaljivanje ćelija, što je agresivnije i manje precizno.

Radiotalasna hirurgija

To je danas najnaprednija metoda kojom se bezbedno, bezbolno, brzo i bez ožiljaka – uklanjaju promene na koži i sluzokožama kao što su mladeži, bradavice, kondilomi, fibromi, hemangiomi, ksantelasme, ateromi, solarne i seboroične keratoze, dermalne ciste, prošireni kapilari i venule, idiopatske izrasline, druge tumorske promene i estetski nedostaci kože, ali se rade i složene hirurške operacije i zahvati iz domena Plastične i Mikrohirurgije, Opšte hirurgije i Otorinolaringologije, Maksilofacijalne i Oralne hirurgije, Urologije i Ginekologije.

Ovom metodom, kada se stručno izvodi – promene na zdravom tkivu oko mladeža, bradavice, fibroma, seboroične keratoze, tumorske promene i slično – mere se mikronima (mikron je hiljaditi deo milimetra). Niz prednosti u odnosu na klasičnu hirurgiju – finiji rez od bilo kog skalpela, visoka preciznost, brzina same intervencije, efikasna hemostaza, odsustvo hirurškog šava ivica rane, brzo i nekomplikovano zarastanje – bez primetnog ožiljka, učinili su Radiotalasnu hirurgiju suverenom metodom bez premca, na polju male hirurgije kože i odličnu alternativu nizu klasičnih hirurških zahvata na polju Estetske hirurgije.

Aparat koji koristimo na našoj poliklinici pripada najnovijoj generaciji radiotalasnih aparata i u mnogim svojstvima – prevazilazi laserske aparate – slične ili iste namene (preciznost u dubinu, zarastanje bez ožiljka, bezbednost i brzina izvođenja intervencija).

Radiotalasnom hirurgijom se obezbeđuje – biopsijski uzorak tkiva bez oštećenja okolnog tkiva koji je jednako upotrebljiv za PH (patohistološku) analizu kao i uzorak tkiva uzet klasičnom hirurškom ekscizijom. Biopsijski uzorak se može uzeti omčom u vidu totalne ,,shave” ekscizije i nežnog skulpturisanja tkiva u cilju neprimetnog ožiljka odnosno zarastanja rane, bez narušavanja estetskog izgleda tretirane regije kože.

Obratite se stručnjacima Nano Klinike BRANT sa poverenjem.

Galerija:

Zakažite konsultacije:
069/ 737 500

060/ 7333 777
dr.brankotrklja@gmail.com

Pogledajte sve ponude