Uklanjanje bora

SLIKA-SAJT-2

Uklanjanje bora na čelu, bora oko očiju i bora na gornjoj usni sa Hijaluronskom kiselinom (hijaluronskim filerom)

Sinonimi:

Zatezanje bora

Peglanje bora

Popunjavanje bora hijaluronskim filerom

Nove tehnologije i niz nano i bio-tech proizvoda donele su u Estetsku medicinu širok spektar neinvazivnih metoda i tehnika uklanjanja bora, očuvanja jedrine i mladalačkog izgleda kože lica. Jedna od najpopularnijih i najefektnijih metoda uklanjanja bora (zatezanja bora, peglanja bora) jeste nehirurška intervencija popunjavanja bora sa hijaluronskom kiselinom (hijauronskim filerom). Tom elegantnom, brzom i neinvazivnom intervencijom postižu se izvanredni estetski efekti u trajanju od 10 do 12 meseci.

Ponuda hijaluronskih filera je velika, ali se nekoliko brendova izdvaja kvalitetom, pouzdanošću, bezbednošću, trajnošću i efektima koje daju! Poznati švajcarski brend TEOSYAL predstavio je – NAJNOVIJI Hijaluronski filer – Teosyal RHA Resilient Beauty – koji je u ovom trenutku vrh svetske ponude – kvintesencija hijaluronskih filera (hijaluronske kiseline).

Najnovija linija RHA (Resilient Hyalulornic Acid) filera tehnološki je naprednija i nadmašaju konkurenciju u zemljama EU i SAD. Zbog – izmenjene strukture hijaluron je dobio nove osobine – izuzetnu ELASTIČNOST i REZILIJENTNOST. Zato je trenutno vodeći takav proizvod u svetu – bez premca među konkurencijom. RHA -hijaluronski filer zbog svoje visoke elastičnosti i rezilijentnosti idealno se prilagođava pokretima lica, izražajnoj mimici, a ima i produžen rok trajanja u koži u odnosu na klasične hijaluronske filere.

Lice ima prirodnu dinamiku pokreta koji prate osmeh, govor, mrštenje kao i niz drugih pokreta i grimasa koje čine facijalnu ekspresiju (kao i mikroekpresiju prema Polu Ekmanu). Facijalna ekspresija je važna jer nam šalje – mnogo poruka i ističe ličnost.

OSMEH

Teosyal RHA hijaluronski filer namenjen je pre svega – za infiltraciju u mobilne oblasti lica gde se savršeno impregnira u dublje slojeve kože, gde u punoj meri ispoljava svoje nove osobine, a to je da koži lica daje pun estetski efekat, a da pri tome prisustvo hijalarona nije primetno. Činjenica je da je posle aplikacije hijaluronskog filera predhodne generacije u različite regije lica, filer primetan pod kožom, pri uobičajenoj mimici naročito u najmobilnijim regijama lica, sve dok ga tkivo lica „ne obradi“. Taj period kod gušćih filera za nasolabijalne bore traje i do 2 meseca pa i duže, kod usana od 1 do 2 meseca itd. Neki hijaluroni koji imaju visok nivo BDD agensa za višestruko umrežavanje, mogu se napipati pod kožom i 5 ili 6 meseci posle infiltracije, gotovo sve dok se potpuno ne razlože. Najnoviji Teosyal RHA hijaluronski filer – ne primećuje se pri normalnoj mimici već nekoliko dana posle infiltracije – zbog svojih revolucionarnih osobina, naime – novi strukturni dizajn hijalurona doneo je jedinstvenu kombinaciju elastičnosti, istezanja i otpora tj. dinamične rezilijentnosti – koja omogućava da se proizvod deformiše i prati pokrete tkiva, a posle prestanka dejstva sile mišića – vraća u prvobitni oblik- potpuno se integrišući sa pokretima lica.

Teosyal RHA hijaluronski fileri su do sada najsličniji prirodnom hijaluronu koji se nalazi u ljudskoj koži (gde čini 56% sastava kožnih tkiva) – ne samo po hemijskom sastavu, nego i po strukturi HA lanaca, kao i po nekim novim osobinama koje ćemo predstaviti.

Poznato je da – zahvaljujući strukturi prirodnu hijaluronsku kiselinu (hialironic acid – skraćeno – HA) karakteriše nekoliko značajnih prednosti:

– daje volumen tkivima – zahvaljujući viskozno-elastičnim svojstvima i visokom procentu prisustva u koži, održava strukturu i volumen tkiva

– hidrataciji – Hijaluronska kiselina (HA) je izrazito hirdofilna i može da apsorbuje više stotinak puta veću težinu tkivne tečnosti

– učestvuje u izgradnji kolagenih i elastičnih vlakana, kao i u izgradnji zidova krvnih sudova

– podmazuje zglobne površine – svih zglobova u ljudskom telu

Te osobine HA odavno su poznate u medicini, ali sve dok se nije razvio proces dobijanja – veštačke HA nismo mogli da iskoristimo ta znanja na primenjiv način. Zadnjih 15 godina značajno je unapređena tehnologija dizajniranja i dobijanja hijaluronske kiseline, koja je omogućila i produženo prisustvo HA u tkivima. Naime, sve dok nije razvijena tehnologija – injektirani HA se kratko zadržavao u koži – svega nekoliko dana zbog brze razgradnje. Da bi se zaustavila rapidna razgradnja HA bilo je potrebno ovladati novom tehnologijom tkz. ukrštanja i umrežavanja ili NASHA tehnologije, a uz pomoć agensa za umrežavanje BDDE koji produžava vek trajanja HA u kožnim tkivima. Međutim ubacivanje BDDE-a ima za posledicu da se dugi lanci bazične HA skraćuju, a prirodne dinamične elektrostatične veze kidaju, a na mesto njih formiraju se trajne kovalentne veze, zbog čega HA sa višim procentom BDDA (5% do 10%) imaju formu mnogo rigidnije mreže i posledično- gubitak viskozo-elastičnih svojstava. Dobijen je proizvod – unapređena HA koji duže opstaje u kože (od nekoliko meseci do 2 godoine), ali je ta HA delom izgubila viskozo-elastična svojstva, što je pogotovo važno pri aplikaciji hijalurona u regije lica koje su dinamične i vrlo pokretne (usta, nazolabijani predeo, oko očiju, na čelu i vratu). U cilju optimizacije BDDE agensa i čuvanja prirodnih svojstava HA koliko je to moguće sa produženim dejstvom i prisustvom u koži – Teosyal je razvio novi proces ukrštanja i umrežavanja molekula HA nazvan – METODA OČUVANE MREŽE.

NANOTEHNOLOGIJA-2

Ovim procesom proizvod je bitno unapređen jer su – dugački lanci zaštićeni od dezintegracije tokom procesa ukrštanja pa je obezbeđena visoka molekulska težina HA, a slabe elektrostatične veze su preuređene u prirodne dinamične veze koje održavaju duge lance zajedno, kao u njihovom prirodnom stanju. Osim toga manje ukrštajućeg agensa BDDE je potrebno za formiranje i održavanje gel strukture mreže. Hijaluronska kiselina dobijena na ovaj način je visoko elastična i savitljiviji nego predhodna generacija. Na dejstvo sile istezanje i pritiska Teosyal RHA hijaluronski filer – potpuno se adaptira i pri tome zadržava sve perfomanse i efekte visokokvalitetne Hijaluronske kiseline, koja se od hijalurona u koži čoveka razlikuje – manje od 1% iako je dobijena biotehnološkim procesom proizvodnje.

Teosyal RHA Hijaluronski filer donosi nove osobine:

– dugi lanci u najnovijem fileru bolji su od kratkih jer- kratki lanci podstiču jaču upalnu reakciju (otok, crvenilo)

– dinamične veze (sile) umesto slabih elektrostatičnih veza (sila) omogućile održavanje HA u prirodnom stanju

– manja količina BDDA i dinamična mreža koja se adaptira i na intenzivne pokrete u mobilnim područjima lica

TEOSYAL RHA očuvao je sve osobine i karakteristike prirodne Hijaluronske kiseline, ali sa produženim dejstvom i prisustvom u koži.

Kako je nastao Teosyl RHA Resilient Beauty:

TEOXANE LABORATORIES proizvođač TEOSYL-a je u saradnji sa Univerzitetom iz Grenobla i MINATEK Laboratorijom razvila nove reološke parametre koji će na pravi način definisati stres kome je izložen HA filer posle infiltracije u kožu lica! Nakon toga se pristupilo konačnom dizajnu strukture Hijaluroskog filera koji će zadovoljiti visoko postavljene kriterijume. Kada je novi HA završen i testiran pokazao se kao – nova generacije hijalurona – znatno ispred konkurencije hijaluronskih filera drugih renomiranih proizvođača kao što su Juvederm, Restylane, Perlane, Volbella, Volume.

MINATEC-7

Šta novi Teosyal RHA Hijaluronski filer donosi:

Za PACIJENTA:

– uklanjanje bora (zatezanje bora, peglanje bora) na čelu, oko očiju ili nasolabijalnih bora, kao i u predelu oko usana (vertikalnih bora gornje usne ili marionetskih bora)

– koža postaje jedrija i vidno podmlađena zbog snažne hidratacije u regiji gde je hijaluron infiltrovan

– manji otok

– manje crvenila

– manje iritacije tkiva pri aplikaciji hijalurona

– daje prirodan izgled

– na pritisak ne pruža nikakva otpor, ne može se ustanoviti ni dodirom jer se ovaj hijaluron prilagođava pritisku, a vraća u prvobitni položaj posle prestanka dejstva (rezilijencija), dakle filer se ne može napipati ispod kože

– hijaluronski fileri koji su sada na tržištu kada se profesionalno aplikuju daju veoma dobre rezultate dok je lice mirno i statično, ali kada pravi grimase oštro oko može da primeti da je na tom licu nešto rađeno

– ispunjava zahtev pacijenata da se filer ne primećuje i da lice posle intervencije izgleda potpuno prirodno, iako je efekat zatezanja, podmlađivanja ili remodeliranja postignut

Ovaj se filer prilikom upotrebe ponaša na način kakav nije viđen do sada, jer se lako aplikuje i infiltrira tkivo, idealno se uklapa u regiju lica koja je tretirana, ne zahteva jaku masažu i nakon relativno kratkog vremena se ne može napipati ispod kože, jer se savršeno adaptira.

BORE-15

Teosyal RHA program hijaluronskih filera obuhvata 4 proizvoda – RHA 1, RHA 2, RHA 3, RHA 4 sa različitim indikacijama, od najpovršnije injekcije za fine bore, do intervencija kojima se tretiraju duboke bore, povećanje usana i remodeliranje lica!

VAŽNE NAPOMENE:

Uklanjanje bora sa čela i oko očiju zahteva hijaluronski filer – manje gustine jer je koža u tim regijama tanka i nežna, naročito oko očiju. Potrebna količina hijaluronskog filera zavisi od dubine i dužine bora. Efekat je odmah vidljiv i pojačava se u sledećih nekoliko dana zbog procesa hidratacija (jedrenja) koji je podstaknut hidrofilnim svojstvima hijaluronskog filera.

Uklanjanje nasolabijalnih bora zahteva filer srednje gustine koji se u zavisnosti od stanja kože može infiltrirati ispod bora u 2 sloja. Minimalna količina potrebna za ovu intervenciju po preporuci vodećih proizvođača je 0,7 ml hijaluronskog filera po jednoj nasolabijalnoj bori, maksimalna količina može ići do 2 ml pa i više po jednoj nasolabijalnoj bori, pogotovo ako se radi o dugačkim i veoma dubokim nasolabijalnim borama.

Uklanjanje vertikalnih bora na koži gornje usne i marionetskih bora koje se pružaju oko komisura usana i prema bradi, radi se sa hijaluronskim filerom – srednje gustine posebnom tehnikom u 2 ili 3 pravca, prema potrebi i uz korekciju ivice vermiliona. Količina potrebnog hijaluronskog filera varira u zavisnosti od naboranosti kože i dubine bora u toj regiji. Kod izrazito jakih bora, najbolji rezultati postižu se kombinacijom hijaluronskog filera sa mezontima 3D ili Turbo 3D.

Crvenilo, blagi otok i tačke od uboda, kao i eventualni hematomi su prolaznog karaktera i nestaju unutar nekoliko dana.

Nano Klinika BRANT

Kontakt

BRANT 1

Takovska 5. 11000
Beograd,

+381 69 737 500

BRANT 2

Bulevar Oslobođenja 267
Beograd

+381 60 7 333 777

Radno vreme

Pon - Petak
09:00 - 20:00
Subota
10:00 - 15:00

Saveti naših Estetskih hirurga:
Sve što ste želeli da pitate u vezi Estetske hirurgije: