Adresa:

Takovska 5. Beograd

Bulevar Oslobođenja 267. Beograd

Tel:

+381 69 737 500

KOREKCIJA NOSA bez OPERACIJE – IDEALAN NOS za 30 MINUTA sa NANOTEHNOLOŠKIM FILERIMA

KOREKCIJA NOSA BEZ OPERACIJE ili NEHIRURŠKA KOREKCIJA NOSA – DELIMIČNO ili POTPUNO REOBLIKOVANJE NOSA u LOKALNOJ ANESTEZIJI

Nano Klinika BRANT sa ponosom predstavlja jedinstvenu intervenciju po tehnici izvođenja i NANO-materijalima – DELIMIČNO ili POTPUNO REOBLIKOVANJE (remodeliranje) NOSA u lokalnoj anesteziji za – 30 minuta!

Idealan nos Nanotehnologijom

Slična (po ideji) intervencija radi se samo u nekoliko klinika u svetu!

Male ili malo veće nepravilnosti nosa često izazivaju nesrazmerno veliko nezadovoljstvo sopstvenim izgledom. U 21. veku korekcije nepravilnosti mogu se raditi i na drugi način osim hiruškom operacijom. Napretkom tehnologije dizajniranja novih materijala (nano i biotehnologije) dobijen je niz najnovijih nano- bio-tech materijala koji se mogu koristiti za remodeliranje nosa i korekciju nepravilnosti na licu (uvećanje jagodica, korekcija linije brade, korekcija cele linije donje vilice i donjoviličnog ugla, čela i koštanih ivica orbite). Jedan od najvažnijih kvaliteta koje su donele nove tehnologije jeste da su ovakve intervencije – neagresivne, neinvazivne, rade se u lokalnoj anesteziji, bez ožiljka, bez vremena potrebnog za oporavak, bez krvarenja i potencijalnih infekcija, znači – bez rizika koje nose velike operacije nosa u opštoj anesteziji i što je ne manje važno – finansijski su mnogo povoljnije od klasičnih hirurških intervencija. Rezultat ovakvih intervencija jeste privremen (od 2 do 3 gdine), ali je izvanredan – uostalom sve je u životu privremeno! Jedan od nano-bio-tech proizvoda poslednje generacije je NASHA Hijaluronska kiselina (nano-stabilizovan hijaluron). Najnovija tehnologija omogućila je da višestrukim ukrštanjem vodoničnih veza pomoću BDD agensa, ovaj hijaluron opstane na mestu aplikacije 24 do 36 meseci – znatno duže nego predhodna generacije hijalurona. NASHA Hijaluronska kiselina – TEOSYAL Ultimate koju proizvodi švajcarska firma TEOXANE iz Ženeve, smatra se za najkvalitetniju Hijaluronsku kiselinu na svetu za – remodeliranje lica! Rad sa njom je elegantan, neinvazivan, neagresivan, lako se oblikuje u željenu formu i izaziva samo blage reakcije tkiva u koje se aplikuje – jer je apsolutno biokompatibilan i postojan materijal. To je dobrobit novog vremena i novih tehnika koje donosi ubrzani napredak IT, nano i biotehnologije.

REMODELIRANJE NOSA za 30 min

Dr Branko Trklja (Dr BranT) razvio je originalnu tehniku remodeliranja nosa bez hirurške operacije, kojoj trenutno nema premca. Potvrda kvaliteta su brojni pacijenti iz Srbije, zemalja u okruženju, te Italije, Austrije, Švajcarske, Norveške, Rusije..!

“Nisam težio da reprodukujem i ponavljam tehnike svojih kolega iz zemalja visoke tehnologije, već da primenom predhodnih znanja i iskustva iz rekonstrukcije ratnih povreda na VMA, a uz korišćenje najnovijih materijala – potpuno inovativno i originalno – pomerim granice od očekivanog do granica neverovatnog.” “Kada su nam pre nekoliko godina u Švajcarskoj u TEOXANE (TEOSYAL) Laboratories – predstavili novu generaciju NASHA Teosyal gustih dugotrajnih hijalurona i novih mogućnosti u remodeliranju jagodica i brade sa ovim hijlauronom, kao nekadašnji ratni hirurg sa VMA pomislio sam, a zašto ne i nosa i cele donje vilice, zašto ne čela i koštanih ivica orbite !! Za stvaranje estetskog (estetsko-tehnološkog remek-dela) potrebni su osim stručnog znanja i mašta, hrabrost , kreativnosti u donošenju promena – dakle prava avangarda i veština i talenat umetnika u – ostvarenju. Ali nikada samo zato što je novo nego – zato što je bolje! Nikada u težnji ka složenosti već upravo u težnji ka jednostavnosti, jer je jednostavnost krajnji izraz prefinjenosti, a prefinjenost je odlika talentovanog i izgrađenog duha i mera ukusa.” Dr Branko T. prilikom gostovanja na TV RTS

Kao i otisci prstiju, oblik i veličina nosa su kod svakog čoveka drugačiji. Ovo je genetski uslovljeno, ali bitan uticaj mogu da imaju i različiti faktori kao što su – povrede, prelomi nosnih struktura, neka obolenja (na primer – rinofima). Sa procesom starenja, nos takođe menja oblik u određenoj meri, jer se koža stanjuje, suši i bora, a hrskavice gube elastičnost.

Ovom intervencijom može se podmladiti koža i korigovati sve navedene nepravilnosti.

Pre same intervencije uradi se precizno planiranje i premeravanje nosa, obeleže se kritične tačke i definišu nove linije nosa bliske idealnim proporcijama. Pristupi se davanju anestezija (površne ili infiltracione) i zatim – aplikuje NASHA Teosyal Ultimate HIjaluron na kritičnim mestima ispod kože, a iznad koštane nosne piramide i nosnih hrskavica ili između njih – pomoću specijalnih igala (imaju mini proreze sa strane). Nos se specijalnim instrumentom remodelira do IDEALNOG OBLIKA koji je jedinstven za svakog pacijenta zbog čega su prethodno uradjena – precizna premeravanja (tj. premer odstupanja od ZLATNOG PRESEKA da bi se intervencijom postigle mere nosnih struktura koje su bliske IDEALNIM merama) i korigujući tako nepravilnosti, ravnajući, ispravljajući i preoblikujući linije nosa u – skladne i međusobno proporcionalne strukture. Sama intervencija je kratka (30-ak minuta) komforna – neagresivna i neinvazivna, izvodi se u lokalnoj anesteziji, Očekivani rezultat je – trenutno vidljiv i nakon intervencije pacijent može odmah da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima. Na mestu aplikacije mogu se javiti blagi otok i crvenilo koji obično prolaze za par dana. Kontrolni pregled (nije obavezan obzirom da intervencija nije agresivna) – zakazuje se nakon 7. do 10. dana. NASHA Hijaluronska kiselina se zahvaljujući vodoničnim vezama nekoliko časova posle intervencije – vezuje za određene proteine i molekule vode, da bi se formirao makro-agregat u vidu ekstraćelijskog bedema koji mu daje – stabilnost i postojanost. Zbog toga je TRAJNOST novog izgleda nosa od 24 do 36 meseci.

OVA INTERVENCIJA REŠAVA PROBLEM:
neravnina, ulegnuća, asimetrije i iskrivljnosti nosa u stranu, nadoknađuje volumen na mestu gde nedostaje i podiže vrh nosa ako je potrebno, menja izgled iz profila i an face i dovodi linije i površine nosa u idealnu srazmeru. Zbog hidrofilnog dejstva vrhunskog hijalurona – koža regije nosa postaje revitalizovana, sjajna i jedra.
Veoma je važno napomenuti da je ova intervencija izvanredna i za popravljanje nepravilnosti i grešaka nastalih posle – NEUSPELE KLASIČNE HIRURŠKE OPERACIJE NOSA, jer na jedan komforan neagresivan način bez potrebe za opštom anestezijom i – ponovnim otvaranjem nosa za samo 30 do 40 minuta u lokalnoj anesteziji – omogućava korekcije grešaka klasične hirurške operacije i dobijanje skladnih i proporcionalnih linija nosa.
Na našoj Klinici pravilo je da se pre svake estetske intervencije (pogotovo kada se radi remodeliranje nosa) uradi matematički precizna analiza stanja struktura nosa i premer odstupanja od – idealnog, odnosno od tkz.- ZLATNOG PRESEKA.

ŠTA JE ZLATNI PRESEK:
“Sve što je lepo ne oskudeva u pravilnoj meri.” Platon.
Proporcija Zlatnog preseka je traženi ZAKON LEPOTE koji se nalazi u srazmeri izmedju pojedinih delova i delova prema celini -manje prema većem odnosi se kao veće prema celini u srazmeri 1 : 1,618.. Kroz istoriju, od Egipćana, Vavilonaca i Antičkih Grka, preko renesansnih majstora Da Vinčija i Mikelanđela, Direra i Botičelija smatran je najprijatnijim za oči – najlepšom proporcijom i najskladnijim oblikom.
Prepoznat je u prirodi i korišćen još od vremena prvih piramida i vavilonskih kula i označen kao vid savršene prirodne podele simetrije i ravnoteže. Idealna anatomija ljudskog tela i kontura i struktura lica u potpunosti su podređeni Zlatnom preseku (skulpture Fidije, Praksitela, Mikelanđela, slike renesansnih majstora) koji vekovima predstavlja KANON idealne lepote lica i tela – poznat i kao – “BOŽANSKA PROPORCIJA” po nazivu dela Luke Pacolia o Zlatnom preseku – napisanog u renesansnoj Italiji.
“Zlatni presek gospodari u Estetskoj hirurgiji Nano Klinike BRANT zato što gospodari u prirodi.” Direktor Klinike Dr Branko Trklja

Šta je HIJALURONSKA KISELINA?

Hijaluronska kiselina je po hemijskom sastavu polisaharid velike molekulske težine, koja se kod čoveka nalazi u koži i potkožnom tkivu (gde čini preko 56% njenog sastava) kao i u sinovijalnoj tečnosti zglobova, hrskavici i vezivnom tkivu. Naziv je dobila po grčkoj reči HIJELOS što u pevodu znači – staklo, jer je nalik transparentnom gelu u kome se nalaze kolagena vlakna, fibroblasti, elastična vlakna i sl. Hijaluronska kiselina ima visok kapacitet vezivanja vode i može za sebe vezati do 1000 puta veću količinu vode. Ona zato ima veliku sposobnost hidratacije tkiva, a u isto vreme utiče na fibrogenezu i migraciju fibroblasta, pa zato podstiče kolagenezu odnosno stvaranje i regeneraciju kolagena i elastičnih vlakana. Zato je jedan od efekata primene hijaluronske kiselina povećanje volumena tkiva lica – koji se inače gubi sa starenjem i efekat – vraćanja jedrine i zategnutosti kože regije u koju je aplikovana. NASHA tehnologijom (nano stabilizovani hijaluron) je molekul hijaluronske kiseline stabilizovan i manje od 1% modifikovan u odnosu na molekul hijaluronske kiseline kakav postoji u ljudskom organizmu. Zahvaljujući ovoj tehnologiji – veštačkim putem dobijena je hijaluronska kiselina 99% identična hijaluronskoj kiselini u telu čoveka – zato je apsloutno biokompatibilna i ne izaziva neželjene reakcije i alergije. Vreme opstanka NASHA Hijaluronske kiseline koja je višestruko ukrštena – u koži i potkoži je od 24. do 36. meseci posle čega se pretvara u molekule vode i nestaje. Trajanje intervencije: 30 minuta Intervenciju izvodi MF i Estetski hirurg sa iskustvom i specijalnom obukom za ovu vrstu intervencija koju je pod pokroviteljstvom TEOXANE (TEOSYAL) Laboratories prošao u Univerzitetskoj klinici u Ženevi

 

 

 

Zakažite konsultacije:
069/ 737 500
dr.brankotrklja@gmail.com

Pogledajte sve ponude