Adresa:

Takovska 5. Beograd

Bulevar Oslobođenja 267. Beograd

Tel:

+381 69 737 500

MEZONITI 3D – FEJS LIFTING za 21.vek – ZATEZANJE i PODIZANJE KOŽE u predelu LICA, DONJE VILICE, PODBRADKA sa – MEZONITIMA 3D – 40 EUR umesto 50 EUR ( 5 niti )

Metoda zatezanja i podmlađivanja lica – mezonitima je metoda koja zadnjih godina beleži veliku popularnost širom sveta, od Rusije, Koreje, Australije, Japana, do Amerike i Evrope.

Mezonitima je tokom jednostavne, precizne i kratke intervencije, moguće zategnuti i podmladiti opuštenu i naboranu kožu lica, čela, jagodica, podbradka, vrata, dekoltea i pojednih regija na telu!

To je – neoperativni i neagresivni face – lifting, sa dugotrajnim efektom koji se može više puta ponoviti u odrećenim vremenskim intervalima.

Preteča ovoj metodi jesu čuvene zlatne (i platinaste) niti koje su u Estetsku hirurgiju prvi put uvedene u Rusiji. Ubrzo su postale popularne i u Evropi i Americi. Ova ingeniozna ideja bitno je unapređena uvođenjem u praksu sasvim nove vrste niti – nazvane „riblja kost“ (niti koje čitavom svojom dužinom imaju fine zubce pod uglom kao riblja kost)- koju je opet u Rusjii krajem devedesetih godina prošlog veka uvela u praksu dr Marlena Andreevic Sulamanidze. Ove su niti na Zapadu nazvane Aptos (od Anti – Ptosis- „protiv pada“)! Na dobrim iskustvima upotrebe ovih niti pojavilo se nekoliko modifikacija u Americi (Contour niti), Španiji (Silhouete niti) i Italiji (Happy lift sistem niti). Novi proizvođači doneli su veoma korisne modifikacije i inovacije.

Mezoniti je u Estetsku hirurgiju zvaničn uveo dr Kwon Han iz Južne Koreje pre 6 godina (predhodno su 8 godina rađene kliničke studije) – i nazvao je Ultra V- Lift ili 3D mezoniti kako ih popularno zovu! Novina koju je donela ova metoda zasniva se na ideji korišćenja mnogo tanjih niti od svih gore pomenutih, koje su unapređenom tehnologijom (nanotech) napravljene od – biorazgradivog materijala – Polidoxanona. Ovaj materijal je inače godinama poznat i korišćen u hirurgiji kao konac za šivenje potkožnog tkiva (koji se vremenom razlagao u tlivu), ali je posebnom nanotehnološkom obradom unapređen i tako dizajniran da bi dobio nove osobine – duže zadržavanje u tkivu radi stimulativnog efekta i povećane čvrstine kako bi se lako uvodio pod kožu. Ovaj materijal se smatra za veoma bezbedan, a poseduje FDA i CE sertifikate, zbog čega se unazad nekoliko godina široko koristi u Americi i Zapadnoj Evropi, pošto je zadominirao u Azijskim zemljama, a sve više i u Rusiji!

Zašto su mezonti tako brzo zadominirale na polju Estetske hirurgije među drugim tipovima niti?

Pokazalo se da nanotehnološki modifikovani Polidoxanon, stimuliše produkciju novih kolagenih vlakana aktivacijom fibroblasta i miofibroblasta, kao i stimulacijom sinteze elastina i prirodne endogene hijaluronske kiseline. Takođe se aktivira i lokalna krvna mikrocirkulacija i izgradnja novih kapilara, kroz koju se povećava dotok kiseonika i hranljivih materija. Radi se o kontorlisanom odgovoru tkiva na prisustvo stranog tela – jer fina struktura, sastav i dizajn niti, kao i dimenzije – ne izazivaju preteranu rakciju koja se dešavala kod nekih drugih niti, koje se takođe koriste u Estetskoj hirurgiji!

Mezoniti – upadljivo ojačavaju potporne strukture i kože i potkožnog tkiva koje su oslabljene procesom starenja i gravitacije, zbog čega imaju efekat vidljivog zatezanja kože i potkožnog tkiva!

Boljom hidratacijom, proizvodnjom endogenog hijalurona i novom kapilarnom mrežom obezbeđuju bolju prokrvljenost te podmlađivanje kože, uklanjanje ili smanjenje bora i vraćanje jedrine. 

Mezoniti dakle izazivaju zatezanje tretirane regija, reparaciju, regeneraciju i revitalizaciju. Ove su niti u tkivu prisutne nekih 6 – 8 meseci, a zatim se potuno razgrađene procesom – hidrolize izbaciju iz organizma preko digestivnog trakta i urina.

Efekat zatezanja i podmlađivanja počinje da se uočava već posle 2 meseca i traje od 2 i po do 3 i po godine (individualne rekacije)!

Može se ponoviti više puta.

Ne postoji ograničenje – u kojim godinama mogu da se rade mezoniti 

Intervencija se izvodi u lokalnoj anestezijji! 

Intervencija ne ostavlja ožiljke i nema procesa zarastanja, jer se izvodi isključivo sa specijalnim iglama. 

Intervenciju izvodi hirurg.

Obratite se stručnjacima Nano Klinike BRANT sa poverenjem.

30 EUR umesto 50 EUR

Zakažite konsultacije:
069/ 737 500
dr.brankotrklja@gmail.com

Pogledajte sve ponude